BELKYRA

Fettreducerande injektion, minskar din dubbelhaka, permanent effekt.
Det finns olika orsaker till att man har en dubbelhaka som genetik, åldrande eller viktuppgång.
Belkyra är det första godkända läkemedlet för upplösning av fettceller i dubbelhakan. Behandlingen passar utmärkt på både män och kvinnor.
År 2015 FDA-godkändes läkemedlet i USA och nu har Belkyra kommit till Sverige.

Hur fungerar behandlingen?
Läkemedlet Belkyra innehåller den aktiva supstansen deoxicholsyra. Den tillverkas naturligt i kroppen för att underlätta nedbrytningen av fett. Belkyra injiceras utspritt med en tunn nål i fettcellerna under hakan på ca 10 punkter, då förstörs fettcellerna i området, vilket resulterar att det behandlade området åtstramas och du får en mer markerad hakprofil.

Hur länge håller effekten?
Effekten är permanent. Kunder/patienter kan behöva 1-4 behandlingar för att uppnå önskat resultat, det flesta kräver två behandlingar. Tidsintervallet mellan varje behandling ska vara minst 4-6 veckor.

Smärta?
Timmarna efter behandlingen kan det kännas som att man har varit hos tandläkaren, huden är svullen, öm och i vissa fall lite stum. Obehaget varar ca 5-15 minuter efter avslutad behandling.

Finns det biverkningar?
Direkt efter behandling kan du uppleva svullnad, smärta, blåmärken eller minskad känslighet under hakan. Dessa är helt övergående.

  • Ingen konvalescens, du kan gå tillbaka till jobbet direkt efter behandling

  • Permanent effekt

  • Inget operativt ingrepp

  • Inget kompressionsbandage krävs runt hakan efter behandling

  • Kortvarig svullnad och känselbortfall

Alltid bra att boka konsultation innan du bokar själva behandlingen!

Att tänka på
Man kan ha dubbelhaka utan att vara tjock. Kön och ålder spelar ingen roll. De flesta dubbelhakor kan alltså behandlas, men har man en fettkrage runt hela halsen går det inte.

Du ska inte genomföra behandlingen om du har en infektion i den del av hakan där läkemedlet ska injiceras, om du är gravid eller ammar eller har genomgått kirurgisk behandling i området.