Microbotox är en blandning av en låg dos toxin (Bocouture) och serum (IS Clinical) som väljs utifrån din hudtyp. Toxin och serum blandas i en särskild behållare, på ovansidan av behållaren finns flera små tunna 24k guldnålar och med hjälp av dem stämplas huden och blandningen kommer ner i dermis. Det påverkar inte din mimik då dosen toxin är låg. Behandlingen börjar med en djupare rengöring och avslutas med en lugnande och återfuktande kräm från IS Clinical som hjälper till med återställa hudens barriär samt ger en behaglig känsla.

Effekt

- Jobbar på inflammatoriska tillstånd som acne och rosacea

- Effektiv på stora porer

- Minskar talgproduktionen

- Reducerar små linjer/rynkor

- Ger lyster och jämn hudton

Huden och porerna drar ihop sig, du får en minskad oljeproduktion vilket leder till mindre orenheter och även minskad akne. Detta även tack vare att botox hämmar p-faktorn, en av huvudfaktorerna till inflammationer som leder till akne. Samtidigt som du får mindre oljig hy får du även ökad lyster. Kunder som behandlats med microbotox beskriver att de får en filterliknande effekt, makeup lägger sig snyggare och aknen minskar. Behandlingen stämplas in i hudlagret och ej i själva muskeln vilket gör att man ej den klassiska stelheten som vanlig botoxbehandling. Den når dock de muskeländar som fäster mot huden vilket ger en uppstramande effekt.

Full effekt av behandlingen uppnås efter cirka 14 dagar, men många upplever lyster omedelbart. Behandlingen kan göras inför ett specifikt tillfälle men en kur på 3 behandlingar rekommenderas med 4 v mellanrum. Därefter räcker det med underhållsbehandling var 4-6:e månad för att bibehålla resultatet.

SERUM från IS Clinical

PRO-Heal serum
Ett avancerade serum hjälper till att reparera, skydda och lugna huden - idealiskt för en försvagad, aknebenägen eller mogen hud. En hög koncentration av C-vitamin (L-askorbinsyra) skyddar mot skadliga effekter från UV-strålning, medan E-vitamin och olivbladsextrakt lugnar och reparerar huden. Inkapslad retinol (Vitamin A) normaliserar talgproduktionen, stimulerar cellförnyelsen samt verkar inflammationshämmande, medan extrakt från svampen grenticka (Polyporus umbellatus) och arbutin har en uppljusande effekt på pigmenteringar.

Verkar inflammationshämmande och uppljusande på pigmenteringar och är effektivt mot rosacea och perioral dermatit och även mot kliande insektsbett.

SUPER serum
Innehåller en avancerad formula som förbättrar kollagensyntesen och reducerar fina linjer och rynkor med Koppar Tripeptid Tillväxtfaktor. Den innehåller också 15% L-Ascorbinsyra (vitamin C) som verkar reparerande och anti-inflammatoriskt. Tillsammans med Kojicsyra och Centella Asiatica jämnar den ut hudtonen och främjar sårläkning.
Reducerar fina linjer och rynkor.
Detta serum reducerar ärrvävnad och kan appliceras på röda ärr och bristningar i huden.