Radiesse

Vad är Radiesse?
Radiesse är en annan typ av filler än hyaluronsyra. Den ger mer volym, sitter kvar längre (minst 12 mån) och är inte helt kroppsegen och går ej att ta bort med motmedel som tex hyalase. Radiesse (Kalciumhydroxylapatit) består av små fina mikrosfärer i en steril vattenbaserad gel med glycerin. Är en tvåkomponentsfiller som omedelbart återställa ansiktets naturliga volym och avlägsnar hudens ålderstecken genom att stimulera produktionen av kroppens naturliga kollagen.

En viktig risk att ha i åtanke är ocklusion. Det innebär att det finns en liten risk att filler trycker på eller täpper till ett blodkärl. Din legitimerade sjuksköterska har utbildning och kompetens att behandla en ev. komplikation. I samband med din konsultation samt vid ditt besök får du mer information om detta.

Hur verkar Radiesse?
Radiesse ger ett omedelbart resultat tack vare gelstrukturen men även en långvarig effekt, eftersom de små fina mikrosfärerna stimulerar hudens egen kollagenproduktion. Radiesse har en hög viskositet och elasticitet, vilket genererar i en stor volymökande effekt. Effekten av en injektion håller i cirka 12 månader men oftast längre. Radiesse är biokompatibel och försvinner gradvis ur kroppen.

Effekten av Radiesse finns dokumenterad i flera vetenskapliga studier. Radiesse har funnits på marknaden sedan 2004 och är en medicinsk produkt som är godkänd i Europa och i USA. Radiesse CE-certifierades (EU:s standard för produktsäkerhet) år 2003, och godkändes år 2006 av den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA. Produkten har varit framgångsrik under mer än ett decennium, och har sålt hela sex miljoner sprutor globalt. Radiesse ger omedelbar korrigeringar rynkor, lyft och kontireringseffekter. Stimulerar produktionen av hudens naturliga kollagen. Förbättrar hudens kvalitet. Ger ett mjukt och naturligt resultat som varar minst ett år.

Biverkningar
Efter en behandling är individuellt och beror på vilket område som behandlats. En del kan uppleva en lätt rodnad eller ömhet. Behandlingsområdet kan dessutom kännas lite svullet och hårt de första dagarna efter behandling. Blåmärken kan uppkomma efter nålsticken men försvinner oftast inom några dagar.

Kontraindikationer

Graviditet och amning
Pågående infektion i kroppen
Aktiv herpes
Allergi mot någon av fillerns komponenter
Tidigare behandling med semipermanenta/permanenta produkter
Aktiv acne i området
Nyligen opererad eller har planerad operation el tandläkarbesök inom 14 dagar
BDD (Body dismorphic disorder, upplevd fulhet så det blir ett hinder i det dagliga livet)
Heriditärt angioödem (svullnader i hud, luftvägar och mag/tarmkanalens slemhinnor)

Försiktighet vid följande:
Autoimmuna sjukdomar
Hyperallergi
Blodförtunnande läkemedel
Tidigare reaktioner vid fillerbehandling
Efter din behandling
Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier kommer in och orsakar infektion.

Efter din behandling
Huden är dock fantastisk och stänger sig på bara några timmar. Du kan sminka dig som vanligt med undantag från själva instickshålen. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen. Det är vanligt att känna sig öm, ibland blå och svullen i någon eller några dagar efter din behandling. Avvakta med fysisk ansträngning i 1-2 dagar för att minska risk för extra svullnad och obehag.


Vad kan man få för biverkningar?
Eventuella biverkningar efter en behandling är individuella. En del kan uppleva en lätt rodnad eller ömhet. Behandlingsområdet kan dessutom kännas lite svullet och hårt de första dagarna efter behandling. Blåmärken kan som vid alla injektionsbehandlingar uppkomma men försvinner inom en vecka efter behandlingen. Resultatet kan ibland upplevas som ojämnt under läkningsprocessen. Det brukar rätta till sig i takt med att svullnad och inflammation avtar. Om du vill underlätta förloppet kan du massera på ojämnheterna efter någon vecka.

En mycket ovanlig men viktig risk att ha i åtanke är ocklusion. Det innebär att det finns en liten risk att filler trycker på eller täpper till ett blodkärl. Din legitimerade sjuksköterska har utbildning och kompetens att behandla en ev. komplikation. I samband med din konsultation samt vid ditt besök får du mer information om detta.