Sunekos Performa ® 

Vi erbjuder också RRS HA EYS (Skinbooster)

Sunekos Performa är den nya Sunekos 200 och är en ny injicerbar behandling som innehåller aminosyror och hyaluronsyra. Det fungerar genom att stimulera fibroblasterna i huden till att producera nytt kollagen och elastin. Denna intradermala behandling korrigerar och skyddar dermis från tecken på åldrande. Sunekos är den enda naturliga produkten inom professionell estetik som stimulerar syntesen av kollagen och elastin, vilket återställer elasticitet och volym till huden. Sunekos är ett bra alternativ för personer som vill behålla ett mer naturligt utseende eller inte vill ha fillers alternativt som ett tillägg till behandlingar för att förbättra kvaliteten på huden.
Sunekos Performa är särskilt effektiv i det periokulära området, för att minska mörka ringar och påsar.
Sunekos är en unik behandling som tillför volym samtidigt som den stärker upp och förbättrar hudens elasticitet, minskar och förebygger uppkomsten av fina linjer under ögonen.
Behandlingen förbättrar även spänsten i området under ögonen.
Produkten består av en blandning av ren hyaluronsyra samt en patenterad sammansättning av 14 st aminosyror som stimulerar hudens egna produktion av kollagen och elastin.

Varje behandling tar i snitt ca 20 minuter. Det rekommenderas en kur på mellan 3 gånger med ca 4 veckor emellan.Består av en blandning av ren hyaluronsyra samt en patenterad sammansättning av aminosyror och vitaminer som stimulerar hudens egen produktion av kollagen och elastin. Behandlingen tillför volym samtidigt som den stärker upp och förbättrar hudens elasticitet genom att formulan stimulerar fibroblasterna i dermis.

Sunekos kan användas på alla hudtyper, på olika områden, exempelvis ansikte, ögon (påsar, hålighet och kråksparkar), hals, dekolltage och händer.
Den är speciellt effektiv i annars svårbehandlade områden såsom pannan och området runt ögonen för att ta bort påsar och mörka ringar.

Hur länge håller Sunekos?
Resultatet håller i snitt sex månader. Men det är också beroende på person och hudkvalité, ålder och livsstil. För bästa resultat rekommenderas en kur på 3 behandlingar med ca 3 veckors mellanrum, 1–2 gånger per år. Själva injiceringen tar ca 20 min.

Finns det några biverkningar?
Svullnad direkt efter behandlingen.  Svullnaden lägger sig efter ca 30 min. Även blåmärken, irritation och ömhet vid det behandlade området kan förekomma.  För att minska risken för blåmärken rekommenderar vi att du undviker blodförtunnande läkemedel som tex Ipren, Magnecyl, Voltaren och Treo dagarna innan din behandling.

Sunekos® Performa består av en blandning av ren hyaluronsyra samt en patenterad sammansättning av aminosyror som stimulerar hudens egen produktion av kollagen och elastin. Behandlingen tillför volym samtidigt som den stärker upp och förbättrar hudens elasticitet.

Innan behandling

  • Du skall inte ha någon infektion i kroppen när du kommer för din behandling

  • Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad

  • Behandlingsområdet ska vara friskt, det vill säga att inga hudutslag eller infektioner mm

  • För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker blodförtunnande läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID-preparat (Ipren)

  • Undvik även kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling

  • Kom gärna avsminkad om det är möjlig

  • Du har fyllt i hälsodeklaration och covid-deklaration online samt kommer få skriva på ett medgivande

  • Vi tar alltid foton innan- och efter samt för journal.

  • Alltid konsultation/betänketid minst 48 tim innan din behandling


Efter behandlingen
Kan man få en lätt svullnad i området och som minskar successivt direkt efter behandlingen. Hur mycket man svullnar är individuellt och beror på hudens spänst och elasticitet. Man kan förvänta sig en lätt ”kuddighet” speciellt runt ögonen något eller några dygn efter en sunekosbehandling.
Undvik att ta på det behandlade området, dricka alkohol och använda makeup.
Under två veckor efter behandling ska du försöka att undvika extrem exponering i solen, UV-ljus, minusgrader och bastubad.
Det är rekommenderat att undvika ansträngande aktiviteter eller träning i upp till 24 timmar och att undvika att massera det behandlade området.
Försök att sova med huvudet högt och undvika att sova på de injicerade området en till två dagar efter behandlingen.
Undvik att göra en behandling innan en planerad resa, pga. komplikationsrisken.
Använd alltid solskyddfaktor, minst 30.
Resultatet är beroende av hur man sköter sin eftervård.

Kontraindikationer
Graviditet och amning, pågående infektion i kroppen, aktiv herpes, allergi mot någon av Sunekos komponenter, aktiv acne i området, nyligen opererad eller har planerad operation

Försiktighet vid följande:
Autoimmuna sjukdomar, hyperallergi, blodförtunnande läkemedel, tidigare reaktioner vid fillerbehandling
Risker och Komplikationer som kan uppstå:
Infektioner, kan alltid uppkomma där huden penetreras. Givetvis kontaktar du din behandlare snarast möjligt ifall tecken till infektion eller andra avvikande symtom uppstår.
Eftersom en nål används är det sannolikt att det kommer att blöda lite från injektionsstället. Efter injektionen kan reaktioner som rodnad, blådnad och svullnad uppkomma och kan kvarstå i en vecka. Reaktionerna kan orsaka sveda, klåda eller obehag när man trycker på injektionsstället vilket kan kvarstå i flera dagar.

Vilka är de främsta fördelarna med Sunekos Performa?
Intradermala behandlingar med Sunekos rättar till och förbygger tecken på åldrande. Sunekos är den enda naturliga produkten inom estetisk medicin som stimulerar produktionen av kollagen samt elastin samtidigt som den återställer volymförlust och förbättrar hudens elastictet. En väldigt bra behandling mot påsar, rynkor, och mörka ringar under ögonen. Sunekos består av en blandning av ren hyaluronsyra samt en patenterad sammansättning av aminosyror som stimulerar hudens egen produktion av kollagen och elastin. Behandlingen tillför volym samtidigt som den stärker upp och förbättrar hudens elasticitet.

Företaget – Sunekos Laboratories
Sunekos Laboratories är den estetiska avdelningen hos Professional Dietetics, ett italienskt FoU-företag som är specialiserade på aminosyror. Deras specialitet är patenterade formuleringar innehållande aminosyror och deras forskning och utveckling bygger på att utnyttja aminosyrans biologiska mångfald samt synergier med hyaluronsyra för att återställa hudens kvalitet och dess fysiologiska balans. Bolaget har sedan starten 1996 mer än 40 europeiska och internationella patent på sina över 50st medicintekniska produkter.